Eetu Moberg var i storslag i dagens kamp og var også den som satte vinnerpucken i overtiden. (Foto: Elisabeth Almhjell)

Det ble en tett og jevn kamp i årets tredje møte med Gjøvik Hockey, og til syvende og sist sto hjemmelaget igjen som seiersherrer, igjen. Etter kampen var det derimot stor bekymring for tilstanden til svenske Olliver Dahlin som fikk seg en kraftig smell i kampen.

Kampen startet med godt spill fra hjemmelaget, men det var gjestene som fikk fyrt pucken mot mål og dermed også skape noen farligheter foran Peter Strøm i Nidaros-målet. Men halvveis ut i perioden finner Emil Lyngstad Sæteraas finske Eetu Moberg med en nydelig pasning som sender han alene med keeper. Der gjør han ingen feil og setter pucken sikkert bak landsmannen Wille Mattila i Gjøvik-målet. Som så ofte før så langt denne sesongen svarer gjestene umiddelbart, og det skal ikke ta mer enn drøye halvminuttet før Eirik Slåsletten får pucken alene foran Strøm, og med god tålmodighet venter han ut hjemmelagets sistekanse før han setter pucken i mål. Dette betyr at lagene igjen er like langt før Andreas Svedlund finner Daniel Vestavik Hofstad som får stå alene og prikke inn ledermålet et par minutter før slutt i den første perioden.

I midtperioden blir det kun én scoring, og denne kommer allerede etter 19 sekunder, men denne var også verdt inngangspengene alene. Igjen er det kombinasjonen Svedlund – Hofstad som finner hverandre etter at førstnevnte lemper en lang puck inn i Gjøviks sone. Der venter Hofstad med perfekt timing for å unngå offside. Alene med keeper kjører han en sylfrekk finte hvor han avslutter med hockeykølla mellom bena og setter pucken bak Mattila som er helt utspilt.

Olliver Dahlin måtte av isen med skade i dagens kamp. Foto: Elisabeth Almhjell

I den tredje perioden skal utvisninger koste hjemmelaget dyrt. Både når Thomas Wiig må sitte to minutter for holding, og når Olliver Dahlin må sone to minutter lagstraff for for mange spillere på is utnytter gjestene situasjonen til å sette pucken bak Peter Strøm, og lagene er igjen like langt. Syv minutter før periodeslutt inntreffer et tragisk uhell for nyankomne Olliver Dahlin. I en kollisjon med Gjøvik-spiller Daniel Karlsen Stensrud ender han dessverre med å skade seg alvorlig, og blir liggende lenge på isen mens smerteskrikene ruver ut i ishallen. Etter flere minutter kommer han seg av isen ved hjelpe av både lagkamerater og leger, men det så absolutt ikke bra ut for svensken. En heller svak periode av hjemmelaget ebber etter dette ut og lagene må spille bonushockey for å avgjøre en vinner. Eetu Moberg var som tidligere nevnt het i dag, og sørget for at overtiden ikke varte i mer enn 22 sekunder da han satt inn en retur på et skudd fra Svedlund som samtidig noterte seg for kveldens tredje assist.

Med seieren har Nidaros vunnet fem av de første seks kampene i årets førstedivisjon, og innehar fortsatt andreplassen bak Ringerike på tabellen. Neste helg møtes disse to til kamp på Hønefoss.

Etter kampen var det en delvis fornøyd assistenttrener Mattias Olsson som tok en prat med oss.

«Jeg synes vi spiller bra da vi går på skøyter og gjør jobben. Defensivt er vi altfor lite ydmyke, og slipper til alt for mange sjanser hvor Gjøvik kommer i overtall. Det er derfor vi ikke tar alle tre poengene i dag. Dette må vi jobbe med videre på trening for å luke ut og bli bedre på alle områder.»

Når vi spør om en status på landsmannen Dahlin er det en dyster Olsson som svarer.

«Det ble nok knekt håndledd dessverre. Han ser ut til å miste minst to måneder med ishockey. Nå håper vi bare at han kommer seg raskt. Han har hatt en veldig god start på sesongen, og det er fryktelig synd at han nå blir å miste mye tid. Både for han og for laget.»

Olliver Dahlin ble umiddelbart sendt til St. Olav etter hendelsen. Nærmere oppdatering vil komme senere.

Les statistikk fra dagens kamp her.

Etter fire hjemmehelger er det klart for de første bortekampene neste helg, og det er ingen lett motstander som venter. Ringerike Panthers topper i skrivende stund tabellen i førstedivisjon med kun ett tap så det blir med andre ord en tett og spennende fight i to kamper mot Hønefoss-laget førstkommende helg. Kampen kan du følge på Norsk Hockey TV.

Flere nyheter

Nidaros vs Ski Hockey

Neste Hjemmekamp

Nidaros vs Ski Hockey

PosLagGPPTS
1618
2717
3713
4611
568
666
762
860

SAMARBEIDSPARTNERE